A határidő lejárt...

A japán kormány még bízik a túszok megmentésében

A dzsihádisták 200 millió dollárt követelnek a két túsz életéért, a fizetésre adott határidő péntek reggel járt le.

2015.01.24 10:13ma.hu

A japán kormány az utolsó pillanatig nem adja fel az erőfeszítéseket, hogy megmentse az Iszlám Állam fogságában lévő két túsz életét - adta hírül szombaton az Origo.

A dzsihádisták 200 millió dollárt követelnek a két túsz életéért, a fizetésre adott határidő péntek reggel járt le.

Elemzők azonban emlékeztettek, hogy a videón Dzsihádi John nem adott semmiféle információt arra vonatkozóan, kivel és hogyan kellene felvenni a kapcsolatot a japánoknak. Az Iszlám Államhoz köthető egyik internetes fórumon pénteken megjelent egy figyelmeztetés, hogy „a visszaszámlálás megkezdődött” a 47 éves Goto Kendzsi és a 42 éves Jukava Haruna számára. A két túsz sorsáról azonban nincs semmi hír.

Nakajama Jaszuhide japán külügyminiszter-helyettes Jordánia fővárosából koordinálja a szabadítási erőfeszítéseket – számolt be az ABC News. A két japán állampolgár fogva tartóival azonban a kormány nincsen közvetlen kapcsolatban.

Tokió legnagyobb mecsetében pénteken a két férfiért imádkoztak, Goto édesanyja pedig sajtótájékoztatón könyörgött a fia életéért.

Japán illetékesek nem beszélnek arról, hogy a kormány hajlandó lenne-e kifizetni a váltságdíjat, de a legfejlettebb országokat tömörítő Hetek korábban megállapodtak abban, hogy nem engednek az emberrablók zsarolásának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.