Ukrán válság

Putyin az ukrán vezetést okolja a konfliktus kiéleződése miatt

Vlagyimir Putyin az ukrán vezetést tette felelőssé a délkelet-ukrajnai fegyveres szembenállás kiéleződéséért az orosz nemzetbiztonsági tanács állandó tagjaival tartott pénteki tanácskozáson.

2015.01.23 15:12MTI

Az orosz államfő kijelentette, hogy azok viselik a felelősséget a halálos áldozatokkal járó támadásokért, "akik kiadták a bűnös parancsokat a tüzérség és a légierő bevetésére lakott (délkelet-ukrajnai) települések ellen".

Putyin egyebek közt a 8 ember halálát és számos sebesülését okozó aknatámadásra reagált, amely csütörtökön történt Donyeckben. Emellett ismertette a testület tagjaival a délkelet-ukrajnai fegyveres összecsapások övezetében javasolt nehézfegyverzet-visszavonást. Az erre vonatkozó elképzelést a múlt hét csütörtökön küldte el a Kreml Petro Porosenko ukrán elnöknek, aki Moszkva állítása szerint visszautasította az orosz elnök javaslatát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.