Terror Párizsban

Párizsi vérengzés: a harmadik terroristát is eltemették

Coulibalyt Montrouge-ban egy rendőrnőt, egy párizsi kóser élelmiszerboltban négy embert megölt.

2015.01.23 15:07MTI

A párizsi terrortámadások harmadik elkövetőjét, Amédy Coulibalyt péntek reggel eltemették egy névtelen sírba a Párizs közeli Thiais-ben - erősítették meg rendőri források a Le Parisien című fővárosi napilap honlapjának értesülését.

Coulibalyt Montrouge-ban egy rendőrnőt, egy párizsi kóser élelmiszerboltban négy embert megölt.

A terroristát a francia főváros körzetében található legnagyobb muzulmán temetőben hantolták el, mivel Mali - ahonnan a szülei származnak - visszautasította, hogy az afrikai országban temessék el.

Stéphane Le Foll kormányszóvivő csütörtökön azt mondta, hogy a terroristát így Franciaországban fogják eltemetni, de a kérdés, hogy melyik településen hantolják el a holttestet, csütörtök estig megválaszolatlan marad.

Coulibaly földi maradványait csütörtökön visszaszállították a párizsi igazságügyi orvostani intézetbe, miután a bamakói hatóságok tudatták Franciaországgal, hogy nem hajlandók a holttestet Maliban fogadni.

A párizsi temetkezési vállalat megerősítette, hogy csütörtök délután kereste meg őket Coulibaly családja. A temetésen nagy számú rendőri erők voltak jelen "néhány családtag" mellett. Amédy Coulibaly egy tízgyermekes családban az egyetlen fiú volt.

Coulibaly sírja névtelen, hasonlóan a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap elleni iszlamista terrortámadást elkövető testvérpár, Chérif és Said Kouachi sírjaihoz. Őket lakhelyeiken temették el, az idősebb fivért, Saidot szombatra virradó éjjel Reimsben, a fiatalabbat, Chérifet, a francia főváros Gennevilliers nevű elővárosában vasárnapra virradó éjjel.

Az önkormányzatok mindenhol szeretnék elkerülni, hogy a sírok zarándokhellyé váljanak, ezért temették el névtelenül az iszlamistákat.

A három terrorista január 7. és 9. között elkövetett öldökléseinek 17 halálos áldozata volt.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.