Iszlám Állam

Fia életéért könyörög az egyik japán túsz édesanyja

Isido Dzsunko néhány órával azelőtt fordult a sajtóhoz, hogy lejárt a két japán túsz kivégzésére a terroristák által megszabott határidő, amely japáni idő szerint péntek délután 2 óra 50 perc körül volt.

2015.01.23 09:09MTI

Fia életéért könyörgött péntek reggel tokiói sajtótájékoztatón az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezetnek a kivégzéssel fenyegetett egyik japán férfi anyja, a japán kormányt pedig arra kérte, hogy mentse meg őt.

A 47 éves Goto Kendzsi 78 éves anyja, Isido Dzsunko néhány órával azelőtt fordult a sajtóhoz, hogy lejárt a két japán túsz kivégzésére a terroristák által megszabott határidő, amely japáni idő szerint péntek délután 2 óra 50 perc körül volt. Az ultimátum szerint a váltságdíj 200 millió dollár (54 milliárd forint). A 72 órás ultimátum keddi megadása óta először történt, hogy az IÁ jelentkezett a túszokkal kapcsolatban: pénteken közölte az NHK japán közmédiummal, hogy hamarosan közleményt ad ki. A határidő lejárta óta ez még nem történt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.