Morales laza

Inka császárnak öltözött a bolíviai elnök

Morales, aki hivatalosan csütörtökön kezdi meg harmadik elnöki ciklusát, az inka napistent ábrázoló, vikunyagyapjúból készült aranyozott tunikát viselt beavatási ünnepségének első eseményén.

2015.01.22 13:30MTI
Facebook/Viceministerio Turismo Estado Plurinacional de Bolivia

A ceremóniát a La Paztól mintegy 70 kilométerre fekvő Tiahuanaco városában rendezték meg, amelynek területén ősi hatalmi központ működött az Inka Birodalom előtti időkben - adta hírül a BBC News.

Morales első és második elnöki megbízatását is ugyanitt, hasonló, szimbolikusnak szánt ünnepséggel kezdte, hogy jelezze, az Andokban élő indián népek elnökének tekinti magát. "Ma megerősítjük identitásunkat és demokratikus, illetve kulturális forradalmunkat" - mondta az elnök a ceremónián, amelyen ajmara indián papok is részt vettek.

A csütörtöki hivatalos beiktatásra számos államfőt várnak Dél-Amerikából.

Morales 2006 óta tölti be tisztségét, ő a dél-amerikai ország első indián származású elnöke. A politikus rendkívül nagy népszerűségnek örvend az ország lakosságának majdnem kétharmadát alkotó őslakosok körében, ám kritikusai önkényeskedéssel és pazarlással vádolják.

Harmadik elnöki ciklusának lejártával, Morales lesz az ország leghosszabb ideig hatalmon lévő vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.