Ukrán válság

Durvul a helyzet: Grad rakétavetőkből álló hadoszlop lépett be Donyeckbe

Egy, legalább huszonnégy BM-21 Grad rakéta-sorozatvetőből álló hadoszlop lépett be Donyeck városába erősítésül az oroszbarát szakadároknak, akik megszállva tartják a megyeközpontot.

2015.01.22 11:14MTI

Az interneten megjelent egy, a hírügynökség által is közzétett felvétel, amelyen rögzítették a város felé haladó katonai konvojt.

A második világháborús "katyusák" nyomán kifejlesztett Grad fegyverrendszer BM 21-es változata egyszerre 40 rakétát képes kilőni akár 20-30 kilométeres távolságba. Pontjellegű célpontok eltalálására azonban nagy szórása miatt alkalmatlan.

Az ukrán belügyminisztérium szerint Grad rakétavetőkkel lövik reggel óta a szakadárok a Donyeck melletti Avgyijivka településen és az attól északra fekvő Debalcevében lévő lakóházakat. A szakadárok felújították a tüzérségi támadásokat az Azovi-tenger partján lévő Mariupol környéki ukrán állások ellen is.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.