Bizottsági meghallgatás

Magyaros eljárási vitával kezdődött az EP-ülés

Eljárási vitával kezdődött csütörtökön az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában az emberi jogok magyarországi helyzetéről az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó bizottságban (LIBE) meghirdetett közmeghallgatás.

2015.01.22 10:23MTI

Monika Hohlmeier, az Európai Néppárt német EP-képviselője kifogásolta, hogy a vitában részt vevők személyi összetétele nem kiegyensúlyozott. Elmondta, hogy a meghívottak egyike, Fricz Tamás, a CÖF szóvivője levélben közölte: nem akar részt venni a meghallgatáson, mert nem tartja kiegyensúlyozottnak a résztvevői kört. Hohlmeier hiányolta bizonyos civil szervezetek meghívását.

Számos más EP-frakció képviselője azzal reagált, hogy a koordinátorok decemberi frakcióközi egyeztetésén egyhangú döntés született a meghívottak köréről, miszerint a magyar hozzászólók sorában Fricz mellett Mong Attila újságírónak, az atlatszo.hu portál szerkesztőjének, Móra Veronikának, az Ökotárs Alapítvány igazgatójának, valamint Kovács Zoltánnak, a kormány nemzetközi szóvivőjének adnak szót

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.