Hat éve először

6 százalék alatt a brit munkanélküliség!

A tavalyi szeptember-novemberi időszakban még 7,1 százalék volt a munkanélküliek aránya Nagy-Britanniában.

2015.01.21 11:35MTI

Hat százalék alá, több mint hat éve nem mért mélypontra csökkent az állástalanok aránya Nagy-Britanniában a brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint.

Az ONS közölte, hogy a novemberrel zárult három hónapban átlagosan 5,8 százalékos volt a munkanélküliség.

Az előző három hónapban 6 százalék, a tavalyi szeptember-novemberi időszakban még 7,1 százalék volt a munkanélküliek aránya Nagy-Britanniában.

A most mért munkanélküliségi ráta a 2008. június-augusztusi időszak óta a legalacsonyabb.

Az alkalmazotti átlagbér 1,7 százalékkal nőtt éves összevetésben, miközben a tizenkét havi infláció 0,5 százalékra - másfél évtizedes mélypontra - lassult, vagyis a reálbérek gyorsuló ütemben emelkednek a brit gazdaságban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.