Bogyay Katalin

Átadta megbízólevelét az új magyar ENSZ-nagykövet

"Meg kell érteni, hogy a következő évtizedekben nekünk is milyen felelősségünk van abban, hogy egy valóban élhető, felelősségteljes világot hagyjunk magunk után".

2015.01.21 23:30MTI

Magyarország elkötelezett az ENSZ munkája iránt, továbbra is fontosnak tartja, hogy annak aktív részese legyen, valamint azt, hogy a tagállamok párbeszédet folytassanak egymással - mondta a világszervezet főtitkárának Bogyay Katalin, Magyarország új állandó ENSZ-képviselője, amikor kedden New Yorkban átadta a megbízólevelét Ban Ki Munnak.

Az ENSZ-nagykövet hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az emberek számára közérthető nyelvre "lefordítsák", mit jelentenek a fenntartható fejlődésnek a 2015 utánra érvényes, bonyolult diplomáciai tárgyalásokon megfogalmazott céljai, és miért fontos azok megvalósítása.

"Meg kell érteni, hogy a következő évtizedekben nekünk is milyen felelősségünk van abban, hogy egy valóban élhető, felelősségteljes világot hagyjunk magunk után" - nyilatkozott az MTI-nek telefonon a misszióvezető.

Az ENSZ főtitkárának elmondta, hogy rendkívül fontos személyes vállalásnak tartja a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű emberek - a nők, az anyák, a gyermekek - védelmének felkarolását, amely témakörrel már évek óta foglalkozik. Kitért arra, hogy a Biztonsági Tanács hétfői szakirányú tanácskozásán a magyar felszólalás kiemelte, hogy Magyarországnak a nemzeti, az etnikai kisebbségekkel szemben milyen kötelezettségei vannak, és mennyire kell ügyelni a sokszínűségre, a kultúrák sokféleségére és a soknyelvűségre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.