Függőleges Falu

50 éve épül a sztráda, és még nincs kész

Ön beköltözne a híd alá? És akkor, ha ott kényelmes lakások, boltok és szabadidőközpontok várnák?

2015.01.01 09:00ma.hu
Forrás: Calabria

Nem csak hazánkra jellemző a közpénzek nem túl hatékony felhasználása; Olaszországban az A3-as autópálya, mely Salerno és Reggio Calabria között készül, mintegy 50 éve épül már. A valamivel kevesebb mint 500 kilométeres szakaszon ugyan szinte folyamatosan dolgoznak, mégis, a helyi korrupció és a rossz kormányzati felügyelet miatt mindmáig adósak maradtak a befejezéssel.

Forrás: Calabria

Calabria meglepő tervvel állt a nyilvánosság elé, hogy előrelendítse az A3 ügyét. A helyi önkormányzat "Függőleges Falu" terve szerint a dombokat összekötő völgyhidak némelyikét úgy lehetne kialakítani, hogy azok ne csupán közlekedési műtárgyak legyenek, de élőhelyként is funkcionáljanak. Energiát a napból nyernének, a lakások és egyéb helyiségek pedig egymás felett helyezkednének el.

Forrás: Calabria

Van azonban egy "kis" probléma. Jelenleg - és már jó ideje - a dél-olasz területek fejlődési üteme jelentős mértékben elmarad az észak-olasztól, így szinte biztos, hogy a projekt nem kaphat elegendő anyagi támogatást. Minden bizonnyal erre Calabria önkormányzata is gondolt, ezért a tervet inkább figyelemfelkeltésként kell értelmezni, mintsem megvalósítandó projektként.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.