Még kórházban fekszik

Megvan a nő: nem keresik tovább a 8 gyermek gyilkosát

Továbbra sem túl közlékeny az ausztrál hatóság a néhány napja történt tömeggyilkossággal kapcsolatban, mely során nyolc gyereket mészároltak le egy házban.

2014.12.21 10:00ma.hu

A jelenlegi információk szerint egy nőt gyanúsítanak azzal, hogy megölt 8 gyermeket az ausztráliai Cairns-ben. A gyerekek közül hét a sajátja volt, egy pedig az unokahúga, mindegyik holttestét a házban találták meg a rendőrök. A 37 éves Mersane Warria jelenleg a városi kórházban fekszik mellkasi sérülései miatt, itt hallgatták ki és vette őrizetbe a Queensland-i rendőrség.

Mint ismeretes, péntek reggel érkezett hívás a rendőrségre, miszerint egy nő súlyos sérüléseket szenvedett a mellkasán. A kiérkező egység átvizsgálva a házat, talált a holttestekre. Akkor még nem bocsátkoztak feltételezésekbe a gyilkossággal kapcsolatban, hiszen pár nappal előtte számoltak le egy komoly túszdrámával Sydneyben. A Queensland Police nyomozója, Bruno Asnicar sem árulta el, hogy hogyan haltak meg a gyerekek, de elmondása szerint minden kést megvizsgáltak a házban, amely alkalmas volt gyilkosság elkövetésére, de az sem kizárt, hogy fulladás miatt haltak meg.

„Minden lehetséges forgatókönyvet megvizsgálunk, ez viszont időbe telik” – nyilatkozta. „Számtalan dolog okozhatta a halálukat, a fulladástól kezdve száz másik dolog is.” A nyomozók továbbra is azon dolgoznak, hogy kiderítsék, mi is történt valójában abban a házban, ehhez pedig már több mint 100 tanúvallomást is begyűjtöttek.

A halottkém már elvégezte a boncolást, de a nyomozásra hivatkozva a rendőrség nem közölte az adatokat. A gyerekek – négy lány és négy fiú – 2 és 14 év közöttiek voltak. A rendőrség nem keres további elkövetőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.