Ember a földön

"Miként a napraforgó a nap felé fordul, Ferenc pápa úgy segíti a rászorulókat"

Négyszáz hálózsákot osztottak szét a Vatikán környékén és az olasz főváros más pontjain az utcán élő hajléktalanoknak, akiket Ferenc pápa ajándékozott meg 78. születésnapja alkalmából.

2014.12.19 03:30MTI
Fotó: Facebook/Pope Francis

A pápai címerrel díszített hálózsákokat Konrad Krajevski érsek, pápai főalamizsnás, a svájci gárdisták és más önkéntesek osztották szét a hajléktalanok között szerda éjszaka.

Ferenc pápa a 78. születésnapját a Szent Péter téren szerdán tartott általános audiencián ünnepelte meg. Az egyházfőnek a Vatikán környékén élő hajléktalanok napraforgócsokrot ajándékoztak. Nyolcan adták át neki, s úgy fogalmaztak, hogy miként a napraforgó a nap felé fordul, Ferenc pápa úgy keresi és segíti a rászorulókat.

Konrad Krajevski pénteken a vatikáni Szent Anna plébánián hajléktalanoknak mutat be misét, akiknek a szertartást követően pápai ajándékcsomagot adnak majd át. Ezt megelőzően, december 12-én a pápai főalamizsnás száz hajléktalant látott vendégül ebédre a Vatikánban. Ferenc pápa a tavalyi karácsonyi ünnepek előtt három római hajléktalannal ebédelt a vatikáni szálláshelyeként ismert Szent Márta Házban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.