Pénznyomdát leplezett le az olasz rendőrség

23 millió eurónyi hamis pénzt találtak egy nápolyi pincében

Ötven és száz eurós bankókat hamisító pénznyomdát leplezett le az olasz rendőrség a Nápoly közeli Castelnuovo egyik lakóházában, ahol 23 millió eurónak megfelelő hamis pénz volt felhalmozva.

2014.12.16 17:21MTI
freedigitalphotos.net/adamr

A nápolyi szervezett bűnözés bankjaként működött a pincében berendezett pénznyomda, ahol mintegy hét milliárd forintnak megfelelő hamis papírpénzt őriztek. Az olasz rendőrség közlése szerint az 50 és 100 eurós bankjegyek minden részletükben tökéletes hamisítványok voltak, a grafikától a vízjelig. A pincében a bankók mellett márkás pezsgők címkéit is hamisították.

A hamisítást egy 63 éves férfi végezte 37 éves fiával. Mindkettőjüket őrizetbe vették. Gépkocsijukban további 350 ezer eurót találtak szintén 50 és 100 eurós címletekben.

A hatóságok feltételezései szerint a hamis pénzzel a camorra bűnszervezet a kábítószercsempészeket fizette ki. A hamis eurók egy részét Nápolyból Németországba vitték és ott használták fel. Nápoly a készpénzhamisítás európai fellegvárának számít. A hatósági adatok szerint a nemzetközi piacon forgalomban levő hamis eurók kilencven százalékát Nápolyban és környékén készítik.

A nápolyi hamisítók ügyességét bizonyítja, hogy még 300 euróst is nyomtatnak, és a hamis pénzt értékesíteni is tudják, annak ellenére, hogy ilyen címletű bankjegy nem is létezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.