24 óra

Általános sztrájk miatt megbénult Belgium (is)

Az ország légterét is lezárták 24 órára, a főváros repülőterén minden járatot töröltek, a liege-i nemzetközi repülőtér sem üzemel.

2014.12.15 08:43MTI

Vasárnap este tíz órakor 24 órás általános sztrájk kezdődött Belgiumban, hétfő reggelre az egész ország teljes közlekedési hálózata leállt.

A legnagyobb példányszámú francia nyelvű belga napilap, a Le Soir honlapjának beszámolója szerint az ország légterét is lezárták 24 órára, a főváros repülőterén minden járatot töröltek, a liege-i nemzetközi repülőtér sem üzemel.

A brüsszeli tömegközlekedési vállalat, a STIB/MIVB hálózatán a lap tudósítása szerint egyetlen jármű sem közlekedik, emellett Flandriában sem jár egyetlen busz és villamos, valamint a vallon távolsági buszhálózat, a TEC szolgáltatása is erősen akadozik.

A kormány takarékossági intézkedései ellen tiltakozók több helyen lezárták az ország fő autópályáit, Antwerpen és Gent kikötője nehezen megközelíthető. Van, ahol forgalomlassító tiltakozás kezdődött. A munkások hétfő reggel sok helyen a munkahelyeiken kezdtek tiltakozásba, megbénítva ezzel több ipari park tevékenységét.

Országszerte zárva maradt az iskolák nagy része, a közigazgatás intézményei sem nyitottak ki, és a bíróságokon is áll a munka. Több nagyváros kórházában csak minimális szolgáltatást nyújtanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.