Advent

Áldás, ajándék és jótanács a harmadik vasárnapon Ferenc pápától

Imakönyvet ajándékozott a hívőknek és áldását adta az olasz betlehemekhez használt gyermek Jézus szobrocskákra Ferenc pápa vasárnap a római Szent Péter téren.

2014.12.14 14:36MTI
Fotó: Facebook/Papa Francesco - Jorge Mario Bergoglio

A vatikáni sajtóközpont közlése szerint ötvenezren hallgatták Ferenc pápa szavait advent harmadik vasárnapján a római Szent Péter téren. A jelen levők közül mindenki kapott abból az imakönyvből, amelyet a vatikáni könyvkiadó nyomtatott az alkalomra. Az imákat Ferenc pápa válogatta össze a hét napjainak és az év időszakainak legfontosabb imádságaival.

Ferenc pápa áldását adta azokra a gyermek Jézus-figurákra, amelyeket a több mint ötven római plébániáról érkezett gyerekek vittek magukkal a Szent Péter térre. A Vatikánban több mint negyven év óta hagyomány, hogy az egyházfő advent harmadik vasárnapján megáldja a jászolba december 24-én éjjel kerülő szobrocskákat.

A Vatikán bejelentette, hogy Ferenc pápa karácsonyi levelet írt a Róma közeli Latina börtönének rabjaihoz. Az egyházfő arra kérte az elítélteket, hogy a börtönéveket ne "időveszteségként" éljék meg, hanem lehetőségként arra, hogy emberként érettebbek legyenek. A kiemelt biztonságú latinai börtön 120 foglya terrorizmusért és bűnszövetkezetben való részvételért tölti büntetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.