Nem heccelnek, hekkelnek

"Az oldalt feltörte a Szíriai Elektronikus Hadsereg"

A damaszkuszi kormányhoz hű csoport csütörtökön magára vállalt több, nyugati hírportálok ellen elkövetett hackertámadást - többek között a The Independent, a The Daily Telegraph és a The London Evening Standard című brit lap esett áldozatul.

2014.11.27 19:47MTI
Fotó: leaksource.info

A Szíriai Elektronikus Hadsereg (SEA) meghackelte az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) honlapját, és az amerikai OK! Magazine internetes oldalát is.

A portálok látogatóit egy üres lap és egy felugró ablak fogadta, amelyben azt írták, hogy "az oldalt feltörte a Szíriai Elektronikus Hadsereg".

A Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjével rokonszenvező szervezet már többször intézett internetes támadást befolyásos sajtóorgánumok ellen.

A szíriai polgárháború 2011-es kezdete óta működő kalózcsoport akciói miatt kárt szenvedtek egyebek mellett az AP és az AFP hírügynökség, a BBC és a France 24 tévécsatorna, továbbá a The New York Times amerikai napilap, illetve a Financial Times és a The Guardian című londoni újságok honlapjai vagy közösségi oldalai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.