Amerikai zavargások

Los Angelesben és Bostonban kétszáz embert tartóztattak le

Az Egyesült Államok több mint 150 pontján tüntettek kedden és szerdán amiatt, hogy nem emelnek vádat egy fegyvertelen fekete tinédzsert agyonlövő rendőr ellen.

2014.11.26 18:10MTI

A sajtó helyszíni beszámolói szerint a megmozdulások ugyan alapvetően békések voltak, de a forgalom akadályozása miatt, rendzavarás címén a nyugati parti Los Angelesben 130, az ország másik oldalán, a keleti parti Bostonban 45 embert vettek őrizetbe a hatóságok, és ellenük vádat is emelhetnek.

A bostoni rendőrség közleménye hangsúlyozza, hogy erőszakos esetek nem voltak, senki sem sérült meg. A tüntetők számát az utóbbi helyszínen 1400-ra becsülték.

"Mindent összevéve, mindenki igen jól viselte magát. Azt akarjuk, hogy az emberek kifejezhessék csalódottságukat, ugyanakkor azt is akarjuk, hogy mindenki épségben maradjon" - mondta William Evans bostoni rendőrtiszt.

Korábban több településen, így a haláleset helyszínén, a St. Louis vonzáskörzetéhez tartozó Fergusonban gyújtogatás és fosztogatás is történt.

"A rendőrség azzal számol, hogy a tiltakozások folytatódni fognak, és Ferguson továbbra is 'forró' marad, de remélik, hogy a párbeszéd is folytatódik, és Boston a példakép lehet a tüntetések (békés) lebonyolítására" - mondta.

Kedden egyebek között Washingtonból, Philadelphiából, Bostonból, Baltimore-ból, Portlandből, Chicagóból, Denverből, New Orleansből, Los Angelesből, San Franciscóból, Atlantából és Seattle-ből jelentettek utcai megmozdulásokat. Demonstrációkat tartottak Kanadában is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.