Hallgassák meg őket is

Magyar baloldali fiatalok demonstráltak az Európai Parlamentben

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő meghívására mintegy ötven magyar fiatal érkezett a héten Strasbourgba, és szerdán az Európai Parlament épületében felkiáltójelet alkotva demonstráltak annak érdekében, hogy véleményüket a magyar kormány meghallgassa.

2014.11.26 15:50MTI

A Magyarország több mint harminc településéről érkezett fiatalok egy öt pontból álló kiáltványt is elfogadtak, amelyben a 25 év alattiak teljes foglalkoztatását és az ifjúsági garancia mielőbbi megvalósítását követelik. Emellett a kiáltványban elfogadhatatlannak nevezik azt, hogy a magyar kormány szerintük semmibe veszi a fiatalok véleményét, ezért az őket érintő kérdésekben rendszeres és érdemi egyeztetést szorgalmaznak.

A kiáltvány emellett az oktatás központosítását is kifogásolja, és azt követeli, hogy a kormány "ne rombolja tovább a magyar felső- és közoktatási rendszert".

A fiatalok azt is világossá teszik, hogy nem akarnak emigrálni, s elfogadhatatlannak tartják, hogy magyar fiatalok százezrei "kénytelenek gazdasági kényszerből külföldre menekülni".

A magyar kormánytól és minden politikai döntéshozótól ezért azt követelik, hogy tegyenek lépéseket a kivándorlási folyamat feltartóztatására. Mint hivatala közlemény útján tudatta, Ujhelyi István ígéretet tett arra, hogy minden lehetséges fórumon képviselni fogja a fiatalok érdekeit és a kiáltványban foglaltakat, amelyek fogalmazásában ő maga is részt vett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.