Még több áldozat lehet

Összeomlott egy lakóház a kairói szegénynegyedben, sok a halott

Az egyébként is rozoga állapotban lévő, öreg bérházra nemrég engedély nélkül két emeletet ráhúztak.

2014.11.25 10:27MTI
Forrás: youtube.com (A kép csak illusztráció)

Összeomlott kedden egy nyolcemeletes lakóház Kairó egyik szegénynegyedében; a legfrissebb jelentések szerint tizennyolc ember a romok közt lelte halálát, további heten sérüléseket szenvedtek.

A mentési munkálatok még nem fejeződtek be, és nem kizárt, hogy a hajnali fél kettőkor történt baleset áldozatainak száma tovább nő. A biztonsági intézkedések keretében négy szomszédos épületet kiürítettek, amelyek legalább egyikében komoly károk keletkeztek.

Az egyiptomi főváros északkeleti részén, el-Mataríja negyedben történt tragédiát az okozta, hogy az egyébként is rozoga állapotban lévő, öreg bérházra nemrég engedély nélkül két emeletet ráhúztak. Az ehhez hasonló esetek nem mennek ritkaságszámba az arab világ legnagyobb országában.

Az agglomerációval együtt körülbelül 40 milliós fővárost övező nyomornegyedekben gombaszerűen nőnek ki a földből a sokemeletes házak, amelyeket a legtöbb esetben engedély nélkül, gyakran a legalapvetőbb szabályok figyelembevétele nélkül építenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.