A Vatikánban

Ferenc pápa a közel-keleti békéről tárgyalt

A közel-keleti béke szerepelt napirenden a katolikus egyházfő és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök hétfői vatikáni megbeszélésén.

2014.11.24 17:09MTI
freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

A pápai könyvtárszobában tartott találkozó kevesebb mint fél órát tartott. A vatikáni audienciára való megérkezésekor Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök azonnal saját országa és a közel-keleti térség békéjéről kezdett el beszélni. Ferenc pápa bátorságot és elkötelezettséget szorgalmazott a térség vezetőitől - közölte a Vatikán.

A szentszéki sajtóközpont kiemelte, hogy Abdel-Fattáh esz-Szíszi új békefolyamat szorgalmazója az egész Közel-Keleten, mindenekelőtt izraeliek és palesztinok között. Abdel-Fattáh esz-Szíszi példaképnek nevezte az egyházfőt az emberiség számára.

Az egyiptomi elnököt Pietro Parolin szentszéki államtitkár is fogadta, és a következő órákban Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel találkozik a római kormánypalotában. Abdel-Fattáh esz-Szíszi látogatása miatt rendkívüli biztonsági intézkedések léptek életbe: a Vatikánhoz vezető sugárutat lezárták a közlekedés elől és eltávolították innen a parkoló autókat.

A pápai állam körüli római utcákon lezárták a hulladéktárolókat és a csatornák fedeleit, és az errefele gyalogló rómaiakat és turistákat fémdetektorral ellenőrizték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.