Fegyverőrület

Fegyveres támadás a Floridai Állami Egyetemen

Három diákot megsebesített csütörtökre virradóra a Floridai Állami Egyetemen egy fegyveres támadó, akit a rendőrök agyonlőttek.

2014.11.20 17:05MTI
Fotó: archív

A két sebesült közül kettőt kórházba kellett szállítani, egyikük állapota válságos. A harmadik diákot elsősegélynyújtás után elengedték.

A támadóval azt követően végeztek az egyetemi rendőrök, hogy a felszólítás ellenére nem tette le a fegyvert és tüzet nyitott rájuk. Kilétével és indítékaival kapcsolatban egyelőre nem közöltek részleteket.

A rendőrség szerint a támadónak nem voltak tettestársai.

A lövöldözés röviddel éjfél után kezdődött az egyetem egyik tallahassee-i campusán, a könyvtár közelében. A folyamatosan nyitva tartó intézményben még három-négyszáz diák készült a vizsgákra.

A Floridai Állami Egyetemnek több campusa van a városban. A felsőoktatási intézményben összesen 40 ezer diák tanul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.