Orvosi cél

A horvátoknál is a marihuána legalizálására készülnek

A gyógyászati célú marihuána legalizálására készül Horvátország, e célból engedélyezné a kender termesztését házilag és iparilag is, valamint liberalizálná a kenderszármazékok forgalmazását.

2014.11.20 16:37MTI

Az ellenzéki ORaH nevű horvát zöld párt elnöke, Merela Holy szerdán ilyen értelmű módosítást nyújtott be a parlamentnek a kábítószerrel való visszaélés elleni törvényhez.

A párt sajtónyilatkozatában az áll, hogy államérdekből a törvényjavaslat sürgősségi eljárással történő elfogadását kérték. Fontos az emberek egészsége miatt, hogy minél előbb törvényesítsék az indiai kender gyógyászati felhasználását - írják.

A horvát egészségügyi miniszter, Sinisa Varga a múlt héten jelentette be, hogy minisztériuma engedélyezné a gyógyászati célú marihuána fogyasztását és a napokban ez ügyben egy szakbizottságot is felállít - írta a Jutarnji List horvát napilapnak.

Horvátországban 2001 óta nem bűncselekmény, csupán szabálysértés a kender termesztése saját célra.

A legtöbb európai uniós országban legális bizonyos orvosi célú marihuána-származékok fogyasztása egyes betegségek gyógyítására vagy a tünetek enyhítésére. Szlovénia idén júniusban döntöttek így.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.