Világtalálkozó

"Ha Isten is úgy akarja", Ferenc pápa az Egyesült Államokba látogat

A katolikus egyházfő hétfőn megerősítette, hogy 2015 szeptemberében az Egyesült Államokba látogat.

2014.11.18 05:50MTI
MTI Fotó

A pápa hétfőn, a családról szóló vatikáni nemzetközi egyházi találkozón személyesen jelentette be, hogy az Egyesült Államokba utazik, hogy 2015. szeptember 22-27. között részt vegyen Philadelphiában a Családok Világtalálkozóján.

"Ha Isten is úgy akarja" - tette hozzá az egyházfő az utazásra utalva.

A pápa nem említette, de megfigyelők szerint a katolikus egyházfő amerikai útja során ellátogat majd az ENSZ New York-i székházába is, valamint érintheti Mexikóvárost és a szintén mexikói Guadalupe Mária-kegyhelyét is.

Ez az első alkalom, hogy a Vatikán egy majdnem egy év múlva esedékes pápai látogatást erősít meg. Ferenc pápa megválasztása óta az egyházfő külföldi útjait csak az indulás előtt néhány hónappal jelentik be.

Ferenc pápa jelenleg ismert külföldi útjai a következők: november 25-én a strasbourgi Európai Parlamentbe látogat, november 28-30. között pedig Törökországba. A pápa január 13-17. között Sri Lankán és a Fülöp-szigeteken tesz látogatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.