Ukrán válság

Ukrán nacionalista és radikális szervezeteket tiltottak be Oroszországban

A legfelsőbb bíróság a radikális ukrán Jobboldali Szektort, az Ukrán Nemzetgyűlés - Ukrán Népi Önvédelem (UNA-UNSZO) nevű nacionalista szervezetet, az Ukrán Felkelő Hadsereget (UPA), a Sztepan Bandera ukrán nacionalista politikus nevét viselő Trizub csoportot, valamint a Bratsztvo nevű ukrán politikai pártot tiltotta be.

2014.11.17 17:29MTI

Ukrán nacionalista és radikális szervezeteket minősített szélsőségesnek az orosz legfelsőbb bíróság és betiltotta tevékenységüket Oroszországban. A testület hétfői zárt ülésén hozta a döntést az orosz főügyészség kezdeményezésére.

A legfelsőbb bíróság a radikális ukrán Jobboldali Szektort, az Ukrán Nemzetgyűlés - Ukrán Népi Önvédelem (UNA-UNSZO) nevű nacionalista szervezetet, az Ukrán Felkelő Hadsereget (UPA), a Sztepan Bandera ukrán nacionalista politikus nevét viselő Trizub csoportot, valamint a Bratsztvo nevű ukrán politikai pártot tiltotta be - olvasható az orosz legfőbb ügyészség honlapján.

Oroszországban tavasszal büntető eljárást indítottak Dmitro Jaros, a Jobboldali Szektor vezetője és Dmitro Korcsinszkij, a Bratsztvo politikai párt alapító vezetője ellen, mert Oroszország elleni fegyveres harcra szólítottak fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.