Gyanús csomag miatt

Bombaveszély: kiürítették a londoni képviselői irodaházat

Fokozódik a frász, hiszen a brit kormány nemrég a második legmagasabb fokozatra emelte a terrorkészültségi szintet, persze a Scotland Yard nem közölte, hogy a szakértők találtak-e veszélyes anyagot a megtalált gyanús csomagban.

2014.11.17 14:30MTI

Kiürítették hétfőn egy időre a brit parlament alsóházi képviselőinek irodaházát egy gyanús csomag miatt.

A Portcullis House nevű modern épület a londoni parlament történelmi épületegyüttesével szemben, a Westminster-híd másik oldalán található.

Nem kapcsolódik közvetlenül a parlament világszerte ismert épületéhez, viszont alagsorában működik a brit kormányzati negyedet kiszolgáló Westminster metróállomás, amelyet a rendőrség rövid időre szintén kiürített és lezárt. Leállították a forgalmat a hídra vezető főúton és a környező utcákban is.

Paul Brand @PaulBrandITV



Nem sokkal később az irodaházat, a metróállomást és az utakat is újra megnyitották, de a Scotland Yard nem közölte, hogy a szakértők találtak-e veszélyes anyagot a gyanús csomagban.

A brit kormány nemrég a második legmagasabb fokozatra emelte a terrorkészültségi szintet. David Cameron miniszterelnök az intézkedést azzal indokolta, hogy közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britannia nemzetbiztonságára az Iszlám Állam nevű szélsőséges milícia tevékenysége.

Az ötfokozatú brit készültségi rendszerben a korábbi "jelentős" helyett a "súlyos" kockázatra figyelmeztető riasztási szint lépett érvénybe. Ennek hivatalos meghatározása szerint "nagyon valószínű", hogy Nagy-Britanniát terrortámadás éri.

A készültségi listán ennél már csak egy magasabb riasztási fokozat van, a "kritikus", amelyet akkor rendelnek el, ha a brit kormány küszöbönálló merénylet terveiről kap konkrét értesülést.

Adrian Pinsent @Filmquotebloke


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.