Iskolai lövöldözés

Újabb diák fogott fegyvert egy középiskolában - két halott

Lövöldözés volt a Seattle környéki Marysville-Pilchuck középiskolában, a tettes öngyilkos lett, de előtte megölt egy embert, és négy másik is megsebesült.

Megvan a tettes, nézze meg >>> képgaléria

2014.10.24 22:45ma.hu

Friss!

A CNN jelentése szerint azonosították az elkövetőt: Jaylen Ray Fryberg volt a tettes. Nézze meg >>>

Két diák vesztette életét pénteken reggel egy iskolai lövöldözésben a Washington állambeli Marysville egyik középiskolájában. Rendőrségi források szerint a Marysville-Pilchuck gimnázium menzáján egy diák rendezett ámokfutást, aki miután egyik társát megölte, négy másikat pedig megsebesített, magával is végzett.

Nézze meg, ki volt az elkövető - katt a képekért!

Austin Joyner, az iskola egyik növendéke egy, a Twitteren közzétett bejegyzésében azt írta, látta, amint a lövöldöző diák belépett az étterembe, odasétált egy asztalhoz, majd előhúzta a fegyverét és tüzet nyitott az ott ülőkre. A helyiségben kitört a pánik, tucatnyi gyerek a kerítésen átmászva próbált biztonságos fedezéket találni. Az elsőéves Austin Wright azt mondta, hogy a menza kijáratait valósággal eltorlaszolták a menekülő diákok. "Három lövést hallottam, aztán már futottam is a többiekkel" - mesélte.

A sebesültek közül hármat a közeli Providence Regional kórházba szállítottak, ők a fejükön sérültek meg, az állapotuk kritikus. Negyedik társuk kisebb sebesüléseket szenvedett, jelenleg a Seattle-i Harborview egészségügyi központban ápolják. A gimnázium 1200 tanulójának egy részét a hatóságok evakuálták az épületből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.