Iszlám Állam

Két újabb francia légicsapás Irakban

Franciaország csütörtökön bejelentette, hogy újabb két légicsapást hajtott végre a dzsihadisták állásai ellen Irakban, s ezzel hatra emelkedett az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet elleni francia beavatkozások száma.

2014.10.23 17:18MTI

Francois Hollande francia elnök délelőtt közölte, hogy újabb csapást mértek a francia erők az IÁ ellen, s az elérte a célját. Az elnöki hivatal pontosítása szerint a Rafale vadászgépek a dzsihadisták egyik felfegyverzett járművét lőtték ki Moszultól északkeletre.

Reggel a francia vezérkar pedig azt közölte, hogy szerdán egy olyan dzsihadistákból álló csoportra nyitottak tüzet a francia bombázók Irak északi részén, amely az iraki erők hadállásait támadta.

Ezzel a két csapással hatra emelkedett a francia beavatkozások száma, amelyek szeptember közepén kezdődtek Irakban. Ebből csak négyet az elmúlt egy hétben hajtott végre a francia légierő.

A francia erők az Egyesült Arab Emírségekből indítják a támadásaikat, ahol kilenc Rafale típusú vadászgépet, egy C135 típusú légi utántöltő repülőgépet és egy Atlantique 2 típusú haditengerészeti járőrgépet állomásoztatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.