Csecsemő az áldozatok között

Kilenc embert gázolt el egy szándékosan a tömegbe hajtó férfi Jeruzsálemben

Szándékosan a tömegbe hajtott egy autós szerdán Jeruzsálemben, majd megpróbált futva elmenekülni. Az izraeli rendőrség lelőtte a feltételezhetően palesztin merénylőt, aki kocsijával kilenc embert gázolt el. Egyikük, egy csecsemő belehalt sérüléseibe.

2014.10.22 19:42MTI

A merénylő nem halt meg, és állapota nem életveszélyes. Eszméleténél van és egy jeruzsálemi kórházban ápolják. A férfi egy zsúfolt vasútállomásnál hajtott a tömegbe - közölte a rendőrség. A három hónapos csecsemő egy babakocsiban volt a gázoláskor.

További ketten súlyosan megsérültek, négyen viszont csupán zúzódásokat szenvedtek. A Hamász tévécsatornája szerint a merénylő Abed el-Rahman Saludi kelet-jeruzsálemi lakos, aki már töltött büntetést izraeli börtönben a Hamásszal ápolt kapcsolatai miatt.

A Hamász külföldön élő szóvivője, Husszein Badrein üdvözölte a merényletet és a „megszállás bűneire”, és az „Al Aksza mecset elleni zsidó invázióra” adott természetes válasznak nevezte azt.

A szerda esti merénylet helyszínénél a jeruzsálemi villamos az 1948 és 1967 közötti határon épített főúton közlekedik, ott ahol abban az időszakban egy betonfal választotta el egymástól a város akkor Jordániához tartozott keleti arab, és Izraelnek jutott nyugati részét.

A gyalogosok közé hajtó autó a város egyik keleti, arabok lakta negyede felől érkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.