Vihar

Horvátországot is elérte a vihar, és leesett az első hó

A fővárosban a tűzoltók 150 alkalommal vonultak ki, főleg vizet szivattyúztak. Az ország más területein is hasonló a helyzet, de napközben csillapodott a rossz időjárás, további esőzésekre az ország keleti részein lehet számítani.

2014.10.22 15:49MTI

Horvátországot is elérte szerdára virradóra az egész Európán végigsöprő heves vihar. A Zágrábtól északra elterülő Sljemen-hegységben leesett az első hó is - írta a Jutarnji List című horvát lap internetes oldalán.

A fővárosban a tűzoltók 150 alkalommal vonultak ki, főleg vizet szivattyúztak. Az ország más területein is hasonló a helyzet, de napközben csillapodott a rossz időjárás, további esőzésekre az ország keleti részein lehet számítani - írta a lap.

A meteorológiai intézet egész Horvátország területére adott ki riasztásokat, egyes megyékben vörös riadót, ami rendkívüli időjárásra utal. Vörös riasztás van Zágrábban és környékén, továbbá Észak-Horvátországban, Szlavóniában és Baranyában, a tengermelléken és Isztriában.

A meteorológiai szolgálat orkánerejű széllökésekre figyelmeztet, amelyek elérhetik az óránkénti 120 kilométeres sebességet is. Több főutat, hidat és autópályaszakaszt is lezártak a forgalom elől, vagy csak személygépkocsiknak engedélyezik a közlekedést.

A Tengermelléki-fensíki megyei Gorski kotarban havas eső és hó is esik, amelynek vastagsága eléri a 15 centimétert. A hegyesebb vidékeken ajánlott a téli felszerelés használata - teszi hozzá a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.