A beperelés veszélye nélkül

Kísérleti gyógyszereket kaphatnak a halálos betegek Angliában

A törvényjavaslat a reklámmágnás Lord Saatchi nevéhez fűződik, aki azután emelte fel szavát az ügyért, miután felesége petefészekrákban meghalt.

2014.10.22 03:30MTI

Halálos betegek meghatározott körülmények között kísérleti gyógyszereket kaphatnak Nagy-Britanniában a jövőben egy erre vonatkozó törvényjavaslat jóváhagyása esetén.

A kormány, az orvosok és a vezető brit rákalapítvány is támogatja azt a törvényjavaslatot, amely megkönnyíti, hogy az orvosok a beperelés fenyegetése nélkül próbálhassanak ki új gyógymódokat - számolt be róla a The Daily Telegraph online kiadása.

A törvényjavaslat a reklámmágnás Lord Saatchi nevéhez fűződik, aki azután emelte fel szavát az ügyért, miután felesége petefészekrákban meghalt. Saatchi elmondta: a gyógyíthatatlan betegeknek adott, tesztelés nélküli gyógyszerek alapelvét már az Ebola-fertőzötteknél kipróbálták. A tervezetből márciusra lehet törvény, ha a parlament elfogadja.

A tervezet támogatói hangsúlyozták: az új törvény a gyógyíthatatlan rákban szenvedőknek is lehetővé teszi, hogy önként jelentkezzenek ki nem próbált gyógyszerekkel való kezelésekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.