Ki hibázott?

Repülőgép-balesetben meghalt a Total olajipari cég vezére

A repülésirányítók és a hókotró vezetőjének hibája okozhatta a francia olajipari cég első emberét szállító magánrepülőgép szerencsétlenségét Moszkva vnukovói repülőterén.

2014.10.21 09:28MTI
Fotó: Facebook/R.I.P Christophe De Margerie

Az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság szóvivője, Vlagyimir Markin szóvivő közölte, hogy a rossz időjárási körülményeket és a magángép pilótáinak hibáját sem zárták ki a Christophe de Margerie elnök-vezérigazgató, valamint a gép teljes személyzetének halálával járó baleset okai közül. Az ütközésben részes hókotró vezetőjéről megállapították, hogy ittas volt.

Az elsődleges adatok szerint a Falcon-50-es típusú repülő a moszkvai Vnukovo nemzetközi repülőtéren hétfőn éjfél előtt pár perccel, felszállás közben a sűrű ködben egy hókotrónak ütközött. A repülőgép kigyulladt és szinte teljesen kiégett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.