Beutazási tilalom

Ebola - A svájci néppárt bezárná a kaput a nyugat-afrikaiak előtt

A nyugat-afrikai országokból érkezők beutazási tilalmát javasolja a Svájci Néppárt (SVP), hogy így akadályozza meg az ebolavírus terjedését. A felvetést a svájci egészségügyi minisztérium és a többi párt is elutasította.

2014.10.19 14:12MTI
Fotó: archív

A Svájci Néppárt szorgalmazza azt is, hogy Svájc ne fogadjon menekülteket, amíg véget nem ér a járvány, és az érintett területekről csak egészségügyi bizonyítvánnyal lehessen az országba beutazni. Követeli azt is, hogy a járvány ideje alatt a svájciak se utazhassanak nyugat-afrikai országokba.

Nem kell félni a határozott intézkedésektől - jelentette ki a javaslattal kapcsolatban Toni Brunner, a párt vezetője a Sonntagszeitung című svájci hetilapnak.

A néppárt decemberre a parlament rendkívüli ülésének összehívását szorgalmazza a súlyosan fertőző vérzéses láz terjedése miatt.

A legnagyobb svájci pártnak nem ez az első olyan javaslata, amellyel feltűnést keltett. Indítványára idén sikeres népszavazást tartottak az uniós országokból érkezők bevándorlásának korlátozására, kockáztatva Brüsszel és Bern kétoldalú együttműködését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.