Püspöki szinódus

A püspökök többséggel megszavazták a szinódus záródokumentumát

Nem kaptak kétharmados támogatást a záródokumentumnak az elváltak és polgárilag újraházasodottak áldozására, valamint az azonos nemű párkapcsolatokra vonatkozó részei.

2014.10.18 20:11MTI

A szinódus záródokumentumának 62 pontjából 59-re kétharmados többséggel szavaztak a püspökök - jelentette be szombat este Federico Lombardi szentszéki szóvivő a kéthetes püspöki tanácskozást lezáró sajtótájékoztatón. A püspökök pontról pontra szavaztak a záródokumentum tartalmáról.

Hármat egyszerű többséggel fogadtak el. Nem kaptak kétharmados támogatást a záródokumentumnak az elváltak és polgárilag újraházasodottak áldozására, valamint az azonos nemű párkapcsolatokra vonatkozó részei.

Lombardi atya bejelentette: Ferenc pápa akaratából a záródokumentumot már szombat este nyilvánosságra hozták a pontok részletes szavazási eredményeivel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.