Folytatódik a harc

Sztrájkolnak a Germanwings pilótái csütörtökön

A munkabeszüntetés miatt a Germanwings menetrendjéből 100 járatot kellett törölni.

2014.10.15 18:29MTI
freedigitalphotos.net/num_skyman

Sztrájkolnak a Germanwings német légitársaság pilótái csütörtökön. A Lufthansa csoport diszkont légitársaságánál déltől éjfélig tart a munkabeszüntetés.

A sztrájk a németországi belföldi járatokat érinti - közölte szerdán a Lufthansa csoportnál dolgozó pilóták szakszervezete (Vereinigung Cockpit - VC). A munkabeszüntetés miatt a Germanwings menetrendjéből 100 járatot kellett törölni. A Lufthansa 5400 pilótáját képviselő szakszervezet és a munkaadó konfliktusa több mint fél éve tart.

Áprilisban a pilóták a VC felhívására három napig sztrájkoltak, ami 60 millió euró veszteséget okozott a cégnek. A tárgyalások augusztusban ismét megszakadtak, és CV egy-egy repülőteret érintő, rövidebb sztrájkok sorozatát kezdte meg. A Lufthansa pilótái jelenleg 55 éves kortól mehetnek nyugdíjba, járandóságuk a fizetés 60 százaléka.

A szakszervezet ennek a jognak a megőrzéséért küzd, míg a munkaadó az ösztönzőrendszer átalakításával azt kívánja elérni, hogy a pilóták 60 éves kor felett menjenek nyugdíjba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.