Putyingyalázás

Vécépapírbotrány van kialakulóban a Krím félszigeten

Az Oroszország által annektált Krím félszigeten az egyik helyi gyártó V.V. márkanéven dobta piacra tekercseit. Jó pár krími mélységesen felháborodott, mert szerintük a V.V. Putyin orosz elnök kereszt- és apai neve (Vlagyimir Vlagyimirovics) kezdőbetűire utal.

2014.10.07 08:19MTI
Putyin képe mered egy másik variáción (Fotó: YouTube / KingSizeReport)

A Krím - amelyben orosz ajkúak vannak többségben - jogilag Ukrajnához tartozik, ám Oroszország gyakorlatilag bekebelezte. A legtöbben a fekete-tengeri félszigeten található Szimferopolban bírálják a vécépapír gyártóját, amely a Szimferopoli Papírmalom.

Egy szevasztopoli lap egyik olvasója az újságnak küldött levélben adott hangot felháborodásának amiatt, hogy a termék gyártója, a Krím körvonalait nyomtatta a tekercsre. Mások szerint a vállalat ezzel csak a lokálpatrióta érzelmekre próbált hatni, a csomagoláson egyebek mellett az is fel van tüntetve, hogy: "Vásároljon krími terméket!".

Amúgy kapható Ukrajnában olyan vécépapír is, amelyről egyenesen Vlagyimir Putyin arcképe mered a használóra. Ezek a tekercsek nagyon népszerűek - Ukrajna más részén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.