Értetlenül áll az események előtt?

Ferenc pápa kiakadt a Közel-Kelet miatt

A Vatikán egyelőre annyit közölt, hogy a zárt ajtók mögött zajló találkozón Ferenc pápa is felszólalt, aki szerint semmi nem igazolja az Irakban és Szíriában zajló erőszakot.

2014.10.02 14:26MTI

Irak és Szíria, valamint az egész Közel-Kelet helyzetéről kezdődött magas szintű tanácskozás csütörtökön a Vatikánban, amelyen Ferenc pápa a közel-keleti térségben szolgáló apostoli nunciusokkal egyeztet.

Közel-keleti csúcsnak nevezték el a Vatikánban a szentszéki államtitkárság könyvtártermében szombatig tartó megbeszélést. Az egyházfő azokat a nunciusokat hívatta Rómába, akik Jordániában, Irakban, Iránban, Libanonban, Egyiptomban, Izraelben, Jeruzsálemben, a palesztin területeken, Szíriában és Törökországban szolgálnak.

A több mint húsz fős találkozón jelen vannak a Vatikán az ENSZ és az EU melletti megfigyelői, valamint Pietro Parolin szentszéki államtitkár, Fernando Filoni bíboros, a pápa személyes iraki megbízottja, aki az utóbbi hetekben Irakban és Szíriában is járt, és más vatikáni hivatalok vezetői.

A Vatikán egyelőre annyit közölt, hogy a zárt ajtók mögött zajló találkozón Ferenc pápa is felszólalt.

Ezt megelőzően az egyházfő IV. Mar Dinkhát, az Asszír Keleti Egyház pátriárkáját fogadta. Ferenc pápa kijelentette: "semmilyen vallási, politikai és gazdasági indok nem igazolja, hogy több százezer férfi, nő és gyermek hal meg ártatlanul Irakban és Szíriában".

Ferenc pápa a Közel-Keleten élő keresztény közösségek által elszenvedett "mindennapos üldözésre" is emlékeztetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.