STOP

Varsóban több száz bányász tüntet munkahelye megőrzéséért

Több száz bányász kezdett tüntetést Varsóban szerdán a szejm épülete előtt munkahelyük megőrzéséért, miközben Ewa Kopacz kinevezett korányfő programbeszédét tartotta.

2014.10.01 13:59MTI

A bányászok, akik zászlókat és transzparenseket lobogtatva elbarikádozták a szejmhez vezető utat, fel akarják hívni az új kormány figyelmét az ágazat súlyos gondjaira. Az olcsó orosz szénimport miatt is tiltakoznak, aminek következtében a lengyel szén raktárakban marad.

A bányászok azt várják, hogy Kopacz programbeszédében kitér az ágazat problémáira, és javaslatokat tesz a helyzet javítására. Közölték, hogy amennyiben ez nem történik meg, petícióval fordulnak a kinevezett miniszterelnökhöz.

A szejmben jelen van Bronislaw Komorowski államfő és az Európai Tanács elnökévé választott Donald Tusk korábbi miniszterelnök is, aki képviselői helyéről figyeli a beszédet. A képviselők még a nap folyamán szavaznak arról, hogy megadják-e a bizalmat az új kormánynak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.