Fel kell tárni az igazságot!

Costa Concordia: hatnapos ultimátumot adott a kapitány egykori szeretője

Az igazság feltárására szólította fel Francesco Schettinót, a 2012. januárjában zátonyra futott Costa Concordia volt kapitányát Domnica Cemortan moldovai táncosnő, a kapitány egykori kedvese, aki hatnapos ultimátumot adott erre.

2014.09.29 16:48MTI
Fotó: Wikipédia

"Mondd el az igazat, vagy én teszem meg" - ezzel fenyegetett Domnica Cemortan saját Facebook-oldalán.

Felszólította a Costa Concordia volt kapitányát, hogy mondja el az igazságot azzal kapcsolatban, mi történt rögtön azt követően, hogy a baleset után Schettino elrendelte a tengerjáró evakuálását. Cemortan hat napot adott a volt kapitánynak az igazság elmondására.

A jelenleg hazájában tartózkodó moldovai nő az üzenetet szeptember 24-én írta, de az olasz napilapok csak hétfőn közölték. Az ultimátum határideje szeptember 30-án, kedden jár le. A fiatal nő Francesco Schettino kedveseként tartózkodott a tengerjárón.

Ezt maga Cemortan mondta el, amikor tanúként meghallgatták a hajószerencsétlenségről folyó olasz bírósági tárgyaláson. Cemortan verziója szerint a 2012. január 13-a estéjén történt baleset pillanatában ő, Schettino és a kapitány munkatársai a parancsnoki hídon álltak és a közeli Giglio-szigetét nézegették. A hajót az indonéz kormányos irányította.

A Costa Concordia a szigethez közeli szikláknak ütközött. Arról, hogy mi történt a baleset utáni percekben, Cemortan eddig nem nyilatkozott. A 32 áldozatot követelő baleset pere 2013. tavaszán kezdődött el.

A vádlottak padján egyedül Francesco Schettino volt kapitány maradt, miután vádlott társai vádalkut kötöttek. Schettinót eddig a bíróság nem hallgatta meg. A volt kapitány minden tárgyaláson jelen volt, kivéve a legutolsó szeptember 22-i tárgyalást, amelyről egészségi okokból távol maradt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.