Iszlám Állam ellen

Szíria megerősítette Moszkvának, hogy együttműködik az IÁ elleni harcban

A szíriai kormányzat az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet elleni küzdelemben kész együttműködni "mindenkivel, aki konstruktív álláspontot foglal el".

2014.09.27 18:40MTI

Ezt mondta Valid Moallem külügyminiszter orosz kollégájának, Szergej Lavrovnak az ENSZ Közgyűlés ülésszakának margóján, New York-i találkozójukon.

A találkozóról a RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint Gennagyij Gatyilov külügyminiszter-helyettes számolt be újságíróknak.

Mint fogalmazott, "Moallem azt mondta, hogy együttműködnek az IÁ elleni harcban mindenkivel, aki ezek ellen a terroristák ellen harcol, és konstruktív pozíciót foglal el".

Hozzátette, a szír kormányzat álláspontja az, hogy "mindaz, ami ott folyik, az ő beleegyezésük nélkül történik, ezért nem nagyon teszi boldoggá őket".

Az orosz külügyminisztérium közleménye szerint a két tárcavezető részletesen megvitatta a szíriai helyzetet. Lavrov megerősítette, hogy Moszkva továbbra is támogatja a szír kormányt a terrorizmus veszélyes kihívásával szemben. Hozzátette, hogy a terroristákkal szembeni harcot a nemzetközi jogi előírásokkal teljes összhangban kell felvenni, és az államok szuverenitásának feltétlen tiszteletben tartása mellett.

Az orosz diplomácia vezetője szerint folytatni kell a politikai rendezés folyamatát, mert ez elengedhetetlen összetevője a szíriai válság tartós megoldásának.

A minisztérium jelezte, hogy Lavrov New Yorkban találkozott Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral is, akit moszkvai látogatásra hívott meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.