Riasztott a tűzérzékelő

Kényszerleszállás Glasgow-ban

A pilóta a csomagtér tűzérzékelőjének riasztása miatt megszakította az utat és leszállási engedélyt kért a legnagyobb skóciai város repülőterén.

2014.09.26 15:27MTI
freedigitalphotos.net/James Barker

Kényszerleszállást hajtott végre a Lot lengyel légitársaság egyik Boeing 787-es Dreamliner típusú utasszállító repülőgépe pénteken a skóciai Glasgow-ban.

A gép Chicagóból Varsóba tartott, amikor a pilóta a csomagtér tűzérzékelőjének riasztása miatt megszakította az utat és leszállási engedélyt kért a legnagyobb skóciai város repülőterén.

A glasgow-i légikikötő bejelentése szerint a sürgősségi szolgálatok átvizsgálták a repülőgépet, de nem találták sem tűz, sem füst nyomát. A repülőgépen 248-an utaztak; őket a repülőtér termináljára kísérték.

A glasgow-i repülőteret ugyanakkor nem zárták le, a forgalom zavartalanul folytatódott. Később a gépet is a terminálhoz vontatták; a vizsgálat péntek délután még tartott. A Boeing nemrég forgalomba helyezett legújabb repülőgéptípusával a múltban több incidens történt, és emiatt e gépek repülését tavaly több hétre az egész világon megtiltották.

A problémát a szakértői vizsgálatok alapján az e típusban alkalmazott akkumulátorok túlmelegedése okozta. A Boeing módosította az akkumulátorokat, és a típus nem sokkal később visszakapta a repülési engedélyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.