ENSZ

Obama újra az ebola globális veszélyeit hangsúlyozta

A már több ezer embert megfertőzött Ebola-járvány fenyegetést jelent a regionális és a globális biztonságra.

2014.09.25 19:18MTI

Barack Obama amerikai elnök csütörtökön New Yorkban az ENSZ Közgyűlésének általános vitájában részt vevő afrikai vezetőkkel megtartott találkozóján emlékeztetett rá, hogy a múlt héten bejelentette: az Egyesült Államok 3 ezer katonát küld az Ebola által leginkább sújtott Nyugat-Afrikába, ahol 17 egészségügyi központot hoznak létre és egészségügyi segélymunkások ezreit fogja kiképezni.

Rámutatott ugyanakkor, hogy ez önmagában nem elegendő és sürgette, hogy Amerika után a világ is kiemelt feladatának tekintse az Ebola elleni küzdelmet, mivel a vírus az amerikai járvány- és megelőzésügyi központ (CDC) egy eheti jelentése szerint akár 1,4 millió ember megfertőzésével is fenyegethet Libéria és Sierra Leone területén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.