Légiháború

Az izraeli légierő lelőtt egy szíriai gépet a Golán-fennsík felett

Még sziriai terület felett észlelte az izraeli hadsereg az azonosítatlan repülőgépet, melyet az elválasztó vonal fölött való átrepülése előtt lelőttek kedden egy Patriot föld-levegő rakétával.

2014.09.23 09:37MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/domdeen

Valószínűleg egy Damaszkuszból, a kormányzati erőktől a felkelők bombázására küldött MIG 21-es típusú szíriai harci repülőgép tévedt a körzetbe.

Az izraeli katonai szakértők kizárták, hogy pilóta nélküli repülőt lőttek volna le.

Nem először érintik Izrael területét a szomszédos Szíriában folyó polgárháborús összecsapások, a határon lévő Kuneitra tartományban dúló heves harcok. A terület többször is gazdát cserélt az utóbbi hónapokban, jelenleg a Bassár el-Aszad ellen harcoló csapatok - köztük az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő iszlamista an-Nuszra Front - kezén van a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló része.

Augusztus végén Izrael felé tartott ebben a térségben egy drón, amely ellen szintén Patriot rakétát indított az izraeli hadsereg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.