Nagy számok

Többszáz ezer pilótára és technikusra lesz szükség a Boeingnél

Az amerikai Boeing repülőgépgyár szerint a következő húsz évben 440 ezer kereskedelmi pilótára és technikusra lesz szüksége a légiiparnak.

2014.09.18 15:38MTI

Az everetti társaság csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 2033-ig 216 ezer pilótának és 224 ezer technikusnak adhat állást a szektor, a pilótaigánynek a 39 százaléka az ázsia-óceániai régióban keletkezik majd, ez több, mint az észak-amerikai és európai pilótaigény összesen.

Bob Bellitto, a Boeing egyik igazgatója szerint ennek oka, hogy a régió nagy gazdasági fejlődésen megy keresztül, és a világ legnagyobb légi piacává vállhat.

A régión belül a legtöbb pilótára és technikusra Kínában és (200 ezer) Dél-Kelet-Ázsiában (110 ezer) lesz szükség. Ezzel egyidejűleg Ázsia-Óceániában lehet a legnagyobb igény a repülőgépekre is: a Boeing korábbi becslései szerint 13 ezer új gépre lesz szükség 2033-ig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.