EP-ülés

Tőkés László a székelyföldi autonómia mellett érvelt

A Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az EP hétfő esti strasbourgi plenáris ülésén, az úgynevezett egyperces hozzászólások között emelt szót az "alaptalan soviniszta támadások" ellen.

2014.09.16 10:14MTI
Forrás: Facebook/Tőkés László sajtóirodája (fotó: Mohácsi László Árpád)

A képviselő szerint a romániai magyarság egyöntetűen kiáll az erdélyi Székelyföld területi autonómiája mellett, ugyanakkor a román pártok és maga a román kormány élesen ellenzi a kisebbségi önrendelkezés bármely formáját, "a többségi média magyarellenes sajtópropagandájával egybehangzóan ellenséges hajszát folytat a félmilliónyi székely közösség autonómiatörekvései ellen".

A román hírszerző szolgálat - mondta Tőkés - a régi kommunista politikai rendőrség módjára uszít a magyar autonómia ellen, a legfelső bírói tanács pedig alkotmányellenes támadásként bélyegzi meg a legitim magyar törekvéseket.

A politikus azt kérte az EP-től, hogy "védje meg az erdélyi magyarokat az alaptalan soviniszta támadásoktól", és támogassa jogos autonómiatörekvéseiket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.