De messze a kanális...

Tűzvész a Nottinghami Egyetemen - videók!

A britek számára rettegett, hatalmas tűz ütött ki péntek este a közép-angliai Nottingham egyetemén. A lángok egy épülő kutatólaboratóriumban csaptak fel, és rövid idő alatt áterjedtek az egész épületre.

2014.09.13 08:59MTI

A BBC beszámolója szerint szombat hajnalban tíz tűzoltóegység - összesen 50 tűzoltó - küzdött a nagy kiterjedésű tűzvésszel. Több szemtanú is arról számolt be a Twitter portálon, hogy a laboratóriumi épület teljesen kiégett.

A GlaxoSmithKline gyógyszeripari csoport által finanszírozott új egyetemi szárnyban száz kutató dolgozott volna. A 15,8 millió fontos - 6,3 milliárd forintos - beruházással készülő egyetemi kutatóintézetet jövőre adták volna át.

Egyes szemtanúk szerint a tűz kitörése előtt robbanások hallatszottak a helyszínről, de ezt a hatóságok nem erősítették meg; a tűz oka egyelőre ismeretlen. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

A tűzoltóság felszólította a környéken lakókat, hogy maradjanak otthonukban, és zárják be az ablakokat és az ajtókat, mert a heves tűz által szétrepített törmelék veszélyes lehet.

A helyi rádió tudósítójának beszámolója szerint Nottingham városa felett hatalmas füstfelhő terült szét szombat hajnalra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.