Lufthansa-pilóták sztrájkja miatt

60 járatot töröltek Münchenben

A Lufthansa a menetrend szerint szerdán öt járatot indított volna Budapestre Münchenből, közülük kettőt - a 12.20-kor, illetve a 23.05-kor landolót - töröltek.

2014.09.10 21:53MTI

Hatvan járatot töröltek egyes Lufthansa-pilóták sztrájkja miatt a müncheni repülőtéren szerdán - derül ki a repülőtér járatinformációiból.

A Vereinigung Cockpit (VC) pilótaszakszervezet azért hirdetett kedden újabb sztrájkot a Lufthansánál, mert nem jutottak dűlőre a pilóták korai nyugdíjazásával kapcsolatban. A szakszervezet kedden arról adott tájékoztatást, hogy a sztrájk déltől 18 óráig tart, de a járatinformációk szerint ez után is töröltek Lufthansa-járatokat.

A Lufthansa a menetrend szerint szerdán öt járatot indított volna Budapestre Münchenből, közülük kettőt - a 12.20-kor, illetve a 23.05-kor landolót - töröltek.

A Lufthansa csoport 5400 pilótáját tömörítő szakszervezet legutóbb múlt pénteken hirdetett sztrájkot, akkor a Frankfurtból induló rövid távú mintegy kétszáz járat nem szállt fel, korábban pedig a Lufthansa leányvállalatánál, a diszkont formában működő Germanwingsnél sztrájkoltak a pilóták.

A szakszervezet azt szeretné elérni, hogy az újonnan felvett pilótákra is érvényes legyen a már alkalmazásban lévőkre vonatkozó korai nyugdíj kedvezmény, de a Lufthansa költségcsökkentési programjának végrehajtása miatt nem akarja megadni a kedvezményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.