Szeptember 15-én Párizsban

Nemzetközi konferenciát rendeznek az iraki helyzetről

"Biztosítani fogja az iraki vezetőket Franciaország támogatásáról a terroristák elleni harcban, a civil lakosság védelmében és a jogállamiság helyreállításában az ország egész területén".

2014.09.09 20:48MTI
Forrás: youtube.com (CNN)

Nemzetközi konferenciát rendeznek szeptember 15-én Párizsban az iraki helyzetről - jelentette be kedden Francois Hollande francia államfő, miután telefonon gratulált Haider al-Abádi új iraki miniszterelnöknek és Fuád Maszúm iraki elnöknek ahhoz, hogy az iraki parlament jóváhagyta az új kormányt.

"Az iraki vezetőkkel egyetértésben a köztársasági elnök megerősítette, hogy nemzetközi konferenciát rendeznek szeptember 15-én Párizsban az iraki békéről és biztonságról" - olvasható a francia elnöki hivatal közleményében. A találkozón "azok a nemzetközi és a regionális partnerek lesznek jelen, akik egyetértenek ezzel a célkitűzéssel és részt vesznek annak megvalósításában".

A konferenciát a francia és az iraki elnök együtt fogja megnyitni.

A találkozó előkészítésére Hollande pénteken Irakban tesz látogatást. "Biztosítani fogja az iraki vezetőket Franciaország támogatásáról a terroristák elleni harcban, a civil lakosság védelmében és a jogállamiság helyreállításában az ország egész területén" - áll a kommünikében.

Az iraki parlament hétfőn éjjel hagyta jóvá Haider al-Abádi miniszterelnök programját és egységkormányának összetételét, noha - hírügynökségi jelentések szerint - két fontos miniszterről később döntenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.