Mégis

A Simpson család Kínába megy

Először mutatják be a Simpson család című amerikai animációs tévésorozatot Kínában annak ellenére, hogy az országban nemrég radikálisan csökkentették a videomegosztó portálokon bemutatható külföldi műsorok arányát.

2014.09.09 09:28MTI
Fotó: Facebook/The Simpsons

A rendkívüli sikernek örvendő széria, amelynek az Egyesült Államokban idén már 26. évadja kezdődik, korábban nem jutott el a kínai nézőkhöz. A középosztálybeli amerikaiak életét szatirikus humorral ábrázoló műsort a Fox televízió jegyzi, amely kínai partnerének a Sohu videomegosztó portált választotta.

A felek közötti megegyezés pontos részleteiről nem lehet tudni, a kínai források szerint azonban a sorozat minden korábbi évadja ingyen elérhető lesz a Sohu honlapján, és a szeptember végétől Amerikában képernyőre kerülő évad epizódjait is már a bemutató napján nézhetik a kínaiak. A sorozatot eredeti nyelven, kínai felirattal lehet majd látni.

A Sohu vezérigazgatója, Charles Csang a megegyezéssel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a prémiumtartalom szolgáltatása a vállalat versenytársakkal szembeni előnyét erősíti.

A megegyezés jelentőségét kiemeli, hogy az állami rádió-, film és televízió főhatóság (SARFT) a múlt hét végi híradások szerint a videomegosztó portálokon a külföldi tartalmak visszaszorítását szorgalmazza. A SARFT a nem kínai készítésű televíziós műsorok arányát ezeken az oldalakon legfeljebb 30 százalékra csökkentené, miközben a statisztikák szerint a legkedveltebb videós honlapokon, így például a youku.com vagy a sohu.com portálon a műsorok több mint fele külföldi. A főhatóság korábban több lépcsőben is szigorított a külföldi tartalmak televízióban, interneten történő bemutatásának feltételein, és több rendkívül népszerű sorozat és film sugárzásának engedélyét is visszavonta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.