Szeptember 10-ig jön az új csapat

Közlekedési biztos lehet az osztrák biztosjelölt

Johannes Hahn gazdasági területen kaphat feladatot, például a közlekedésért felelős biztosi hivatalt.

2014.09.02 03:29MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Rawich

A közlekedési biztosi tisztségre esélyes az eddig a regionális politikáért felelős osztrák uniós biztos, Johannes Hahn - értesült az APA osztrák hírügynökség.

Az értesülés szerint Johannes Hahn gazdasági területen kaphat feladatot, például a közlekedésért felelős biztosi hivatalt. Médiaértesülések szerint a regionális biztosi posztra a cseh Vera Jourova regionális fejlesztési miniszter pályázik - emlékeztet az APA. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szeptember 10-ig nevezi meg az Európai Bizottság új összetételét. A kinevezések véglegesítéséhez az Európai Parlament jóváhagyására van szükség.

Juncker korábban arra hívta fel a tagállamokat, hogy több női jelöltet állítsanak a biztosi tisztségekre. A női jelöltek hiánya miatt ugyanis veszélybe kerülhet az Európai Bizottság európai parlamenti támogatottsága. Mindeddig négy ország jelölt női politikust a bizottságba: Olaszország, Csehország, Svédország és Bulgária.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.