EU-tisztújítás

Románia az agrártárcát akarta, de mást kap

Romániáé lehet a regionális fejlesztésért felelős biztosi poszt a most körvonalazódó új Európai Bizottságban, amelyet a Bukarestben kormányzó szociáldemokraták "tartalék-jelöltje", Corina Cretu EP-képviselő tölthet be

2014.09.01 19:34MTI

A román vezetők eddig azt mondták: az ország továbbra is a mezőgazdasági "tárcát" szeretné megtartani az uniós végrehajtó testületben, amelyre Dacian Ciolos jelenlegi EU-biztost jelölik.

Hétfőn azonban kiderült, hogy Victor Ponta kormányfő már egy hónapja hivatalos levélben megnevezte Románia tartalék-jelöltjét Corina Cretu személyében arra az esetre, ha Jean-Claude Juncker EB-elnök nem Romániának szánja a mezőgazdaságért felelős EU-biztosi posztot.

Cretu tavaly azzal hívta fel magára a romániai média figyelmét, hogy Tőkés László EP-képviselő állami érdemrendjének visszavonását sürgette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.